Mladi košarkaši drugi u NBA Jr. u Hrvatskoj

05. ožujak 2024. - kategorija: Sport

jr_nba_pazin_3.jpg

Možda se baš među mladim Tinjancima krije neka buduća košarkaška zvijezda, s obzirom na odličan nastup proteklog vikenda.

Učenici trećeg i četvrtog razreda PŠ Tinjan nastupili su za matičnu OŠ Vladimira Nazora iz Pazina na košarkaškom turniru NBA junior u čakovečkoj Osnovnoj školi Ivanovec. Srčano su branili boje Chicago Bullsa te osvojili izvrsno drugo mjesto!

Natjecanje je okupilo 30 škola iz cijele Hrvatske koje su odmjeravale snage u utakmicama od kraja siječnja do kraja veljače, a u Čakovcu je upriličen final four na kojem su naši Tinjanci zablistali.

Djevojčice i dječaci iz OŠ Vladimir Nazor Pazin u dobi do četvrtog razreda najprije su kao Chicago Bullsi u final fouru savladali u polufinalu ekipu Milwaukee, odnosno, vršnjake iz OŠ Vladimir Nazor Rovinj, i to s fantastičnim rezultatom 39-19. Uslijedila je finalna utkamica u kojoj su dali apsolutno sve od sebe, srčano i hrabro, uz glasnu podršku s tribina otkud su ih bodrili članovi obitelji. Na kraju su vrlo tijesno izgubili od školaraca iz Zagrebačke Dubrave, o čemu najbolje govori rezultat 23-20.

Najiskrenije čestitamo mladim košarkašima i želimo im da nastave nizati ovakve sjajne sportske uspjehe!